Повик за учество на проект за активно граѓанство со видео клип

Сподели
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Асоцијација НЕЛ објавува отворен повик за учесници од Македонија за учество на меѓународен краток видео проект за активно граѓанство со свој краток клип (видео) во проектот “Хомоеуропеанус“, кој е подржан од програмата “Европа за граѓаните” (Europe for citizens) на Европската Комисија. Повикот нема старосно ограничување.

Видеото треба да е оргинално, креативно, не подолго од 3 минути и истото може да биде снимено на македонски или англиски јазик или воопшто да нема зборување. Видеото може да биде анимација.

Видео клипот треба да ги адресира некои од следниве цели:

  • зголемување на мотивацијата на граѓаните/младите за активно да учествуваат во градењето на иднината на Европа,
  • да го изразува младинското или граѓанското мислење за ЕУ во врска со приоритетите на ЕУ поврзани со развојот на Европа,
  •  да ги охрабрува граѓаните да развијат иновативен инструмент за демократија,
  • да ја изразува поврзаноста на граѓаните со Европа.

На повикот учествуваат млади од Словачка, Хрватска, Италија, Бугарија, Летонија, Србија, Црна Гора, Словенија, Шпанија и Македонија во национални повици.

Рокот за аплицирање со сопствено кратко видео е до 7-ми октомври, а истото може да ни го испратите (share) на contact@pel.mk со наслов Краток клип за Хомоеуропеанус.

Најдобрите 3 кратки видеа ке бидат наградени со учество на меѓународна обука, младинска размена или конференција во Македонија/Европа.

Заинтересираните кои не се во можност да снимаат сами а имаат идеја, може да се пријават најдоцна до 7-ми октомври на contact@pel.mk со наслов Волонтер за Хомоеуропеанус и заедно со нашите волонтери ке направат/снимаат видео клипови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *