Повик за учесници за Активност за градење на партнерства во Кључ, БиХ

Асоцијацијата за напредок, едукација и лобирање (НЕЛ) од Скопје има потреба од 3 учесници од Македонија за Активност за градење на партнерства (Partnership Building Activity) на тема „Innovations for Youth Employability“, која ќе се одржи во Кључ, Босна и Херцеговина од 7-ми до 14-ти февруари 2014 година. Активноста се одржува во рамките на програмата „Млади во Акција“ (Youth in Action) на Европската Комисија.

Храната и сместувањето се целосно покриени од страна на организаторите, како и 70% од патните трошоци. Учесниците мора да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на проектот или имате дополнителни прашања, контактирајте не на contact@pel.mk со назнака „PBA во Кључ“, најдоцна до 1-ви февруари.

The aim of this seminar is to initiate the creation of a sustainable partnership between youth organizations, exchange good practices and create new methodologies, which can assist youth organizations to develop activities facing the issue of the youth employability and the inclusion of youth with fewer opportunities through innovative projects.

The results of this seminar are expected to be a strong partnership and a new mapping of the challenges and needs for youth organizations, the reflection upon best practices, transfer of innovation and capacity building for youth workers.The PBA will run according to non-formal learning techniques and it will enable the creation of a long term partnership platform..

Со почит,

Асоцијација НЕЛ

PBA - Innovations for Youth Employability

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *