Повик за учесници на обука во Албанија

Асоцијацијата за напредок, едукација и лобирање – НЕЛ од Скопје, објавува отворен повик за 4 учесника од Македонија за обука на тема “Leaders of Future“.

Обуката ќе се одржи во Драч, Албанија од 21-ви до 30-ти март 2018, во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Сместувањето и храната се целосно покриени од страна на организаторите, како и патните трошоци до 80 евра. Услов за учество е пријавените да имаат од 18 до 35 години, да се мотивирани и подготвени да учествуваат во сите активности на проектот и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на обуката, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака (subject) „Leaders of Future“ најдоцна до 5-ти март. Апликациите кои не се во сочувани во оргиналната форма (word – .doc) нема да бидат прифатени.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

Project description:

The aim of this training course is to provide learning opportunity and capacity building for youth workers, leaders of international youth activities, projects and programs on the topic of leadership, communication and . With this project, we expect youth workers to be able to initiate, develop, prepare, implement and evaluate an independent international project for and with young people. Special emphasis will be given to development of activities and projects based on actual needs of young people, their active involvement in every stage of the project design, preparation, implementation and follow up, as well as for designing projects with clear local impact and multiplying effect.

The hotel where you will be accommodated is “Horizont Hotel in Durres, Albania”. The address of the location is “Durres-Golem Rruga e Kompleskit, Km.3”. You will be sharing rooms between two or three people, gender divided and mixed nationality.
For more information please check: Hotel Harmonia or their Facebook