ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА МЛАДИНСКА РАЗМЕНА ВО АВСТРИЈА

Асоцијацијата за напредок, едукација и лобирање – НЕЛ од Скопје, објавува повик за 6 учесника на возраст од 18 до 19 години и 1 младински лидер на возраст над 24 години од Северна Македонија за младинска размена на тема “Youth Empowerment through Languages”.

Младинската размена ќе се одржи од 27 декември 2021 година до 6-ти јануари 2022 година во Клафер, Австрија во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Сместувањето и храната се целосно покриени од страна на организаторите, како и патните трошоци до 275 евра. Услов за учество е пријавените да имаат од 18 до 19 години и да се способни да комуницираат на англиски јазик бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Важно: За учество на овој проект задолжително е учесниците да се вакцинирани!

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на размената, испратете ни пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака „Младинска размена во Австрија“ најдоцна до 18-ти ноември.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

About the project

The project aims to increase awareness of young people in a foreign language, providing to understand better the foreign language requirements. Participants will comprehend that learning a foreign language isn’t so difficult as they actually think.

Objectives of the project:

  • develop the knowledge of the importance of European languages among the participants;
  • develop attitudes and abilities to use European languages, arising the interest and curiosity for different languages;
  • develop the abilities to use European languages for a future career.

Methodologies:

Formal and non-formal learning methods, teambuilding games, energizers, presentations, teamwork exercises, role plays, intercultural activities, evaluations, excursion.