ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ОБУКА ВО ИТАЛИЈА

Асоцијација за напредок, едукација и лобирање НЕЛ – Скопје објавува повик за 4 учесника од Северна Македонија за обука на тема “Youth Workers International Networks”.

Обуката ќе се одржи во Рим, Италија од 2-6 ноември 2021 година во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Учесниците сами го организираат патот, најмногу до 275 евра по учесник, како и храната и сместувањето до 330 евра по учесник. Парите на учесниците ќе им бидат рефундирани на сметка по завршувањето на состанокот.

Услов за учество е пријавените да имаат над 18 години, да се мотивирани и подготвени да учествуваат на работилницата и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

ВАЖНО: Согласно правилата за влез во Италија, за учество на овој состанок задолжителен е PCR тест не постар од 72 часа и потврда за целосна вакцинација со некоја од следниве вакцини: Pfizer-BioNtec, Moderna, AstraZeneca или Johnson & Johnson.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на обуката, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака (subject) “Youth Workers International Networks” најдоцна до 28-ти октомври. Апликациите кои не се во сочувани во оргиналната форма (word – .doc) нема да бидат прифатени.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

ABOUT THE PROJECT

The main goal of the course will be to give participants instruments and skills for improving quality of their work in the field of youth, so, becoming better youth workers.

At the end of the course all participants will be more skilled and prepared in the field of youth, in particular acquiring new educational instruments, methodologies and experiences, all participants will be able to be directly be involved in activities of work package II of the project, and participating organisations will have the opportunity to involve participants in other activities and projects.

The programme will focus on some important themes, like the characteristics of youth work following Erasmus plus programme, the role of youth workers inside non-profit organizations, needs and necessities for organizing a youth activity, creating project ideas in the field of youth, reflecting on roles and skills of youth workers.

All working sessions will follow non formal educational methods, aiming to involve participants in being active and protagonists of their learning path, cooperating with other participants and interacting for reaching the objectives of each sessions.