ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ОБУКА ВО СРБИЈА

Асоцијацијата за напредок, едукација и лобирање – НЕЛ од Скопје, објавува отворен повик за 3 учесника од Македонија за обука на тема “DIGITAL SKILLS FOR NEETS “.

Обуката ќе се одржи во Шабац, Србија од 24-ти до 31-ви јануари 2023, во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Сместувањето и храната се целосно покриени од страна на организаторите, како и патните трошоци до 180 евра. Услов за учество е пријавените да се на возраст нас 18 години, да се мотивирани и подготвени да учествуваат во сите активности на обуката и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на обуката.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за обуката, а доколку сте заинтересирани да учествувате на обуката, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака (subject) „Training in Sabac“ најдоцна до 30-ти декември. Апликациите кои не се во сочувани во оргиналната форма (word – .doc) нема да бидат прифатени.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

About the project

The project is designed to introduce specially designed training for non-formal and informal education that combines digital tools such as web platforms, business software and mobile applications, which would enrich the digital competencies of youth workers, participants of the Mobility for Youth Workers.

They will be educated on how to find, process and create digital content, and how to share the acquired practical knowledge with the young people they work with. Youth entrepreneurship is see in the EU’s political agenda as a means of combating youth unemployment and social exclusion, as well as fostering innovation among young people.