Повик за учесници за состанок во Белгија

Асоцијација за напредок, едукација и лобирање НЕЛ – Скопје објавува повик за 2 учесникa од Северна Македонија за состанок на тема “Skilled Mom for the Future”.

Состанокот ќе се одржи во Брисел, Белгија на 6 јуни 2023 година во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Учесниците сами го организираат патот, храната и сместувањето и за истото буџетот изнесува 575 евра по учесник. Парите на учесниците ќе им бидат рефундирани по завршувањето на состанокот и приложување на целосната документација на сметка.

Услов за учество е пријавените да имаат над 18 години, да се мотивирани и подготвени да учествуваат на состанокот и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на обуката, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака (subject) “Skilled Mom for the Future” најдоцна до 23ти мај.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

About the project

The general objective is to improve young mothers’ access to quality training tools, to implement their digital knowledge and transversal skills for new professions.

The specific objectives are:

  • creating specific training paths for young mothers
  • improving the training of trainers on inclusive digital pedagogy linked to the use of digital tools