ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА СОСТАНОК ВО ИТАЛИЈА

Асоцијација за напредок, едукација и лобирање НЕЛ – Скопје објавува повик за 7 учесника од Северна Македонија за состанок на тема “Let’s play all together”.

Состанокот ќе се одржи во Рим, Италија од 23-25 ноември 2021 година во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Учесниците сами го организираат патот, храната и сместувањето и за истото буџетот изнесува 575 евра по учесник. Парите на учесниците ќе им бидат рефундирани по завршувањето на состанокот на сметка.

Услов за учество е пријавените да имаат над 18 години, да се мотивирани и подготвени да учествуваат на работилницата и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

ВАЖНО: Согласно правилата за влез во Италија, за учество на овој состанок задолжителен е PCR тест не постар од 72 часа и потврда за целосна вакцинација со некоја од следниве вакцини: Pfizer-BioNtec, Moderna, AstraZeneca или Johnson & Johnson.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на состанокот, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака (subject) “Let’s play all together” најдоцна до 10-ти ноември. Апликациите кои не се во сочувани во оргиналната форма (word – .doc) нема да бидат прифатени.

AПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

About the project 

The project is focused on spreading and promoting educational system developed for reducing presence of bullying episodes, through the cooperation with other non profit and sports organizations.

Main objectives of the project:
– exchanging best practices aimed to free sports from bullying episodes and to use sports as educational tools against bullying;
– creating an European network of non profit and sports organizations committed in educational values of sports as tools for limiting bullying episodes.

The third meeting for the project “Let’s play all together” will take place in Rome from 23th (arrival day) to 25th (departure day) November 2021. The appointment is on 24th  November at 10h.

Meeting venue:
Via orazio da pennabilli 5