Прашалник за Европско граѓанство

Во рамките на проектот “Aктивно европско граѓанство за демократија и учество: Поврзување на ЕУ и Западен Балкан“, подржан од програмата “Европа за граѓаните” (Europe for citizens) на Европската Комисија, Асоцијацијата за напредок, едукација и лобирање од Скопје подготви прашалник за Европско граѓанство.

Прашалникот е анонимен и цели кон истражување на перцепцијата на поимот граѓанство и граѓанската улога во демократскиот живот во Македонија.

Повеќе детали за целиот проект можете да најдете на www.active-citizens.org, каде ќе може да се најдат и резултатите од истражувањето најдоцна до јануари 2014-та.

Ви благодариме за соработката,

Асоцијација НЕЛ

One comment to “Прашалник за Европско граѓанство”
One comment to “Прашалник за Европско граѓанство”
  1. Pingback: Повик за учесници за конференција за активно европско граѓанство

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *