ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА МЛАДИНСКА РАЗМЕНА ВО ШПАНИЈА

Асоцијација за напредок, едукација и лобирање НЕЛ – Скопје објавува повик за  4 учесника на возраст од 18 до 30 години и 1 лидер без старосно ограничување од Северна Македонија за младинска размена на тема “The Best of Youth”.

Обуката ќе се одржи во Пласенсија, Шпанија на 16-22 ноември 2022 година во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Учесниците сами го организираат патот, храната и сместувањето и за истото буџетот изнесува 590 евра по учесник. Парите на учесниците ќе им бидат рефундирани по завршувањето на состанокот и приложување на целосната документација на сметка.

Услов за учество е пријавените да имаат над 18 години, да се мотивирани и подготвени да учествуваат на обуката и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на младинската размена, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака (subject) “The Best of Youth” најдоцна до 7-ми октомври. Апликациите кои не се во сочувани во оргиналната форма (word – .doc) нема да бидат прифатени.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

About the project

Aim of the project:
-to promote a positive narration to the people in general, promoting role models that will stimulate activation and initiative spirit.

Objectives of the project:
-to give youth workers and young people instruments and skills for realising positive and innovating ideas and projects, 
-implementing an international event for improving the network between the partners,
-creating together new projects for promoting positive attitude and initiative spirit of young people, for young people.