Повик за учесници за состанок во Скопје

Асоцијација за напредок, едукација и лобирање – НЕЛ – Скопје објавува повик за учесници за состанок на тема “DIGITAL EDUCATION CYBER INCLUSION“.

Состанокот ќе се одржи на 14 октомври 2023 година и истата е финансирана од програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Услов за учество е пријавените да имаат над 18 години, да се мотивирани и подготвени да учествуваат во сите активности на проектот и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Во продолжение прочитајте повеќе за проектот и доколку сакате да учествувате на обуката испратете ни пополнет формулар најдоцна до 10-ти октомври 2023 година.

About the project

This project has the general purpose of equipping learners between 18 and 25 who aspire to work in organizations in defense of LGBTQI rights, with digital skills to combat homo-transphobic cyberbullying, through the pursuit of objectives specific:

  • Improve the digital skills of trainers for the identification of homo-transphobic cyberbullying acts;
  • Develop methods of intervention against the phenomenon to be transferred to the learners.

The activities implemented will be:
1. Training course in Rome to improve the digital skills of trainers in identifying the phenomena of homotransphobic cyberbullying;
2. Workshop in Skopje for the creation of specific intervention guidelines against the phenomena identified
to be transferred to the learners.