ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ОБУКА ВО ИТАЛИЈА

Асоцијација за напредок, едукација и лобирање НЕЛ – Скопје објавува повик за 1 учесник од Северна Македонија за обука на тема “Digital Education Cyber Inclusion”.

Обуката ќе се одржи во Рим, Италија на 4 мај 2023 година во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Учесниците сами го организираат патот, храната и сместувањето и за истото буџетот изнесува 575 евра по учесник. Парите на учесниците ќе им бидат рефундирани по завршувањето на состанокот и приложување на целосната документација на сметка.

Услов за учество е пријавените да имаат над 18 години, да се мотивирани и подготвени да учествуваат на обуката и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на обуката, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака (subject) “Digital Education Cyber Inclusion” најдоцна до 26ти април.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

About the project

This project has the general purpose of equipping learners between 18 and 25 who aspire to work in
organizations in defense of LGBTQI rights, with digital skills to combat homo-transphobic cyberbullying,
through the pursuit of objectives specific:

  • Improve the digital skills of trainers for the identification of homo-transphobic cyberbullying acts;

  • Develop methods of intervention against the phenomenon to be transferred to the learners.