Кажи НЕ на родовото насилство!

Сподели
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Во рамките на младинската размена за родови односи која ја организиравме во Крушево од 22-ри до 29-ти април 2014, беа направени фотосесија и промотивно видео кои испраќаат порака против родовото и домашно насилство и ја промовираат родовата еднаквост.

Младинската размена беше организирана во рамките на програмата „Млади во Акција“ (Youth in Action) на Европската Комисија, при што земаа учество 36 млади луѓе од Македонија, Албанија, Србија, Турција, Романија, Италија и Естонија, кои во текот на проектот заедно учеа, разговараа, споделуваа знаења, искуства и идеи на теми поврзани со родовите, а притоа промовирајќи ја родовата еднаквост.

За одличнита шминка и фотографиите на учесниците се погрижија девојките од Make Me Up By SIA.

Повеќе за целите и активностите на младинската размена може да најдете на блогот http://fashioned4equilibrium.wordpress.com/, направен од страна на учесниците на проектот.

Во прилог, погледнете ги фотографиите од фотосесијата и видеото направено за време на истата.

One Comment

on “Кажи НЕ на родовото насилство!
One Comment on “Кажи НЕ на родовото насилство!
  1. Pingback: Активностите на Асоцијација НЕЛ во 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *