Младинска размена за родови односи во Крушево

Во периодот од 22-ри до 29-ти април 2014, Асоцијација НЕЛ организираше младинската размена за родови односи „Fashioned 4 Equilibrium: Empower Women for the Future“, која се одржа во Крушево.

На младинската размена земаа учество 36 млади луѓе од Македонија, Албанија, Србија, Турција, Романија, Италија и Естонија кои во текот на проектот заедно учеа, разговараа, споделуваа знаења, искуства и идеи на теми поврзани со родовите, притоа промовирајќи родова еднаквост.

Во рамките на младинската размена, учесниците организираа кампања која беше насочени против родовото и домашното насилство, како и кон промоција на родовата еднаквост.

Кампањата се состоеше од повеќе активности:

– фотосесија која го прикажува родовото и домашното насилство;

– изработка на креативни подароци за локалното население кои носеа порака за родова еднаквост;

– прашалник кој го испитуваше мислењето на граѓаните на Крушево за родовата еднаквост;

– онлајн промоција на проектот, неговите цели и активности преку социјалните мрежи.

Повеќе за младинската размена може да дознаете на блогот http://fashioned4equilibrium.wordpress.com/ направен од страна на учесниците.

Проектот е финансиран од програмата „Youth in Action“ (Млади во Акција) на Европската Комисија.http://fashioned4equilibrium.files.wordpress.com/2014/04/dsc_0005.jpg?w=1200http://fashioned4equilibrium.files.wordpress.com/2014/04/dsc_0183.jpg?w=460&h=306http://fashioned4equilibrium.files.wordpress.com/2014/04/dsc_0384.jpg?w=1200http://fashioned4equilibrium.files.wordpress.com/2014/04/dsc_0436.jpg?w=1200http://fashioned4equilibrium.files.wordpress.com/2014/04/dsc_0543.jpg?w=1200http://fashioned4equilibrium.files.wordpress.com/2014/04/dsc_0940.jpg?w=1200http://fashioned4equilibrium.files.wordpress.com/2014/04/p4280355.jpg?w=1200http://fashioned4equilibrium.files.wordpress.com/2014/04/dsc_0671.jpg?w=1200http://fashioned4equilibrium.files.wordpress.com/2014/04/p4280370.jpg?w=1200

One comment to “Младинска размена за родови односи во Крушево”
One comment to “Младинска размена за родови односи во Крушево”
  1. Pingback: Кажи НЕ на родовото насилство!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *