ПОВИК ЗА ЕВС ВОЛОНТЕРИ ВО ХРВАТСКА

Доколку сте на возраст од 18 до 30 години и имате желба да стекнете нови знаења, искуства и пријателства, тогаш не ја пропуштајте оваа можност да волонтирате дванаесет (12) месеци во Хрватска.

Урбана Младеж има потреба од 2 волонтера, кои во рамките на Европскиот волонтерски сервис (ЕВС) на програмата Еразмус+ на Европската Комисија ќе поминат 12 месеци во Загреб, Хрватска.

Волонтирањето ке започне од 1-ви октомври 2018 и ке трае до 30-ти септември 2019 волонтерите ќе имаат различни едукативни, социјални и креативни задолженија.

Трошоците за сместување, храна, повратна карта до Загреб, локален превоз, здравствено осигурување, како и џепарлак за време на престојот се целосно покриени од страна на организаторите. А на крајот од проектот ќе добиете Youthpass, сертификат кој ќе го потврди вашето волонтерско искуство на европско ниво.

Услов за учество на ЕВС проектот е да имате наполнето 18 години и да имате желба и мотивација да работите со проект менаџмент, истражување и пишување.

Во продолжение прочитајте повеќе информации за проектот, и доколку имате дополнителни прашања, испратете мејл на evs@pel.mk со назнака „ЕВС во Загреб“. Заинтересираните за волонтирањето треба да испратат апликација и Биографија на urbanamladez@gmail.com Рокот за пријавуванје е 1-ви април.

Инфо за ЕВС-от

We would like to welcome you to our EVS project about traveling, volunteering and project management. You will work with us on exploring different opportunities for youth to travel, work away, study and volunteer and share it with our local community. You will also be part of our project management team, write and implement projects and events with us. ABOUT YOU: We are looking for 2 people between 18 – 30 who SPEAK and UNDERSTAND CROATIAN. You can be from any country in the world. You should be passionate about education, study, volunteering, meeting other cultures, sharing experience and traveling: in a way of researching this topics and writing about it. Second thing you should be passionate about is project management because you are going to work a lot with us on writing various projects and implementing them. Motivation and enthusiasm to be part of this project and share passion toward project objectives is the most important condition http://www.urbanamladez.hr