ПОВИК ЗА ОБУКА ЗА УЧЕСНИЦИ ВО ИТАЛИЈА

Асоцијација за напредок, едукација и лобирање НЕЛ – Скопје објавува повик за  8 учесника од Северна Македонија за обука на тема “Skilled Mom for the Future”.

Обуката ќе се одржи во Рим, Италија на 5-8 септември 2022 година во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Учесниците сами го организираат патот, храната и сместувањето и за истото буџетот изнесува 575 евра по учесник. Парите на учесниците ќе им бидат рефундирани по завршувањето на состанокот и приложување на целосната документација на сметка.

Услов за учество е пријавените да имаат над 18 години, да имаат основни познавања на темa „Soft skills and orientation to the sector of new professions“, како и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на обуката, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака (subject) “Skilled Mom for the Future” најдоцна до 10-ти јули. Апликациите кои не се во сочувани во оргиналната форма (word – .doc) нема да бидат прифатени.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

About the project

Aim of the project
The main goal of the activity is to create specific training paths for young mothers.

The training course will be divided into working modules, and each organization will develop a specific theme that will be presented during the international activity.

Expected results
Creation of guidelines, outlining training paths directed to young mothers for the acquisition and growth of digital knowledge and transversal skills for the new professions

Profile of the participants:

  • 18 years old and above;
  • good communication in English;
  • basic knowledge on the topic „Soft skills and orientation to the sector of new professions“