ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ОБУКА ВО ИТАЛИЈА

Асоцијација за напредок, едукација и лобирање НЕЛ – Скопје објавува повик за  4 учесника од Северна Македонија за обука на тема “DIGI-CON”.

Обуката ќе се одржи во Сапри, Италија на 14-18 јули 2022 година во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Учесниците сами го организираат патот и храната и за истото буџетот изнесува 475 евра по учесник, додека пак сместувањето ќе биде организирано од страна на организаторите. Парите на учесниците ќе им бидат рефундирани по завршувањето на состанокот и приложување на целосната документација на сметка.

Услов за учество е пријавените да имаат над 18 години, да се мотивирани и подготвени да учествуваат на обуката и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на обуката, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака (subject) “DIGI-CON” најдоцна до 15-ти јуни. Апликациите кои не се во сочувани во оргиналната форма (word – .doc) нема да бидат прифатени.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

About the project

The project has the following general objectives:

1. To increase the quality of teachers, trainers, educators, education professionals in the for profit and non-profit fields, in educating people to use digital tools and web opportunities with awareness and recognize manipulated information and fake news;
2. Create a community of organizations engaged in the field of education and training to promote stronger actions against the spread of fake news.

Expected results:
– better competence and quality of teachers, trainers, educational operators, training professionals
– better capacity of organizations to carry out educational programs on the subject
– a creation of a network of transnational associations, with shared principles and methods
– a creation of a freely accessible and interactive web platform, containing training materials for the promotion of correct information and the guidelines developed by the partnership