Повик за младинска размена во Хрватска

Асоцијацијата за напредок, едукација и лобирање (НЕЛ) од Скопје објавува отворен повик за 4 учесници од Македонија, на возраст од 18 до 25 години, за младинска размена, која ќе се одржи во Водице, Хрватска од 12-ти до 20-ти Октомври 2015.

Размената на тема „Living Green“, на која ќе учествуваат 25 млади од Македонија, Грција, Литванија, Шпанија и Хрватска, а се организира во рамките на програмата „Еразмус+“ на Европската Комисија.

Храната и сместувањето се целосно покриени од страна на организаторите, како и патните трошоци дo 170 евра. Учесниците мора да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за младинската размена, а доколку сте заинтересирани да учествувате на проектот, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака „Младинска размена во Хрватска“, најдоцна до 20-ти Септември 2015.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

 

PROJECT OBJECTIVES

  • to develop health attitudes and consciousness in the community
  • to motivate participants from different cultural background to live healthy lifestyle and to use energy as tool of self-development
  • to promote real life values like sharing, helping and caring about each other
  • to promote EU citizenship and social inclusion

PARTICIPANTS

  • 5 participants from each country
  • 1 group leader (no age limit) + 4 participants
  • Age 18 -30
  • able to participate in English
  • interested in the topic
  • young people with economical obstacles

LOCATION AND ACCOMMODATION 
Vodice is a town in Middle Dalmatia. We will be accommodated in two houses in center of Vodice,very close to each other,pictures of accommodation are on following link:
https://mega.nz/#F!Chc2xLRI!wlbsZryl75C9QTv70buxyw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *