ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА ЕВАЛУАЦИОНЕН СОСТАНОК ВО БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Асоцијацијата за напредок, едукација и лобирање – НЕЛ од Скопје, објавува отворен повик за 2 учесника од Македонија на евалуационен состанок на тема “Wake up-Start up“.

Состанокот ќе се одржи од 2-ри до 7-ми ноември 2018 година, во Сараево, Босна и Херцеговина во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Сместувањето и храната се целосно покриени од страна на организаторите, како и патните трошоци до 180 евра.

Услов за учество е пријавените да имаат од 18 до 30 години, да се мотивирани и подготвени да учествуваат во сите активности на проектот и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на обуката, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака (subject) „Wake up-Start up“ најдоцна до 10-ти октомври. Апликациите кои не се во сочувани во оргиналната форма (word – .doc) нема да бидат прифатени.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

About the project
Wake up – Start up! is the project that aims to bring together youth from Bosnia, Macedonia, Serbia, Albania, Italy, Turkey, Kosovo, Poland, Portugal and Montenegro to investigate the issues related to the social entrepreneurship within international youth work as well as giving solutions to the problem of youth unemployment, social inclusion and
sustainability of youth organizations.
The project will explore innovative models of youth work promoting entrepreneurial skills, spirit of initiative and self sustainability
of disadvantaged youth and youth
organizations.
We are coming up with an innovative approach on stimulating youth to contribute to social change: the youth worker is supporting the youth groups to find out the problems and their causes in the community and is guiding them to find a highly practical and creative solution for the problem identified.