ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА МЛАДИНСКА РАЗМЕНА ВО АЛБАНИЈА

Асоцијацијата за напредок, едукација и лобирање – НЕЛ од Скопје, објавува отворен повик за 3 учесника од Македонија за младинска размена на тема Peace is the way“.

Младинската размена ќе се одржи во Драч, Албанија од 7-ми до 16-ти септември 2021 година во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Сместувањето и храната се целосно покриени од страна на организаторите, како и патните трошоци до 180 евра. Трошоците за PCR тестот ќе бидат исто така покриени.

Услов за учество е пријавените да имаат од 18 до 30 години, да се мотивирани и подготвени да учествуваат во сите активности на проектот и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на младинската размена, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака (subject) Peace is the way“. Апликациите кои не се во сочувани во оргиналната форма (word – .doc) нема да бидат прифатени.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

ABOUT THE PROJECT

This project aims to build the competences of youth workers, teachers, young
people and community youth leaders in the Western Balkans, to address and work
with reconciliation, countering hate speech and promoting peacebuilding.

Peacebuilding cannot be reached if we don’t all work together, therefor this project
proposes a thorough approach in involving different stakeholders of the
community and equipping them with skills and expertise how to fight these
negative phenomena in their environment.

Method
1.The methodology of this youth exchange will based in non-formal
education approach, learning by doing and centered approach, etc.
2.Combined methods for each session will be used by facilitators in the topic.
3.Compass Manual, We Can and BOOKMARKS of CoE (No Hate Speech
Movement) will be used during the YE.

Venue
Hotel HORIZONT, Durres.