ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА СОСТАНОК ВО ИТАЛИЈА

Асоцијација за напредок, едукација и лобирање НЕЛ – Скопје објавува повик за 6 учесника од Северна Македонија за состанок на тема “Let’s play all together”.

Состанокот ќе се одржи во Рим, Италија од 19-21 октомври 2021 година во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Учесниците сами го организираат патот, храната и сместувањето и за истото буџетот изнесува 575 евра по учесник. Парите на учесниците ќе им бидат рефундирани по завршувањето на состанокот на сметка.

Услов за учество е пријавените да имаат над 18 години, да се мотивирани и подготвени да учествуваат на работилницата и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

ВАЖНО: Согласно правилата за влез во Италија, за учество на овој состанок задолжителен е PCR тест не постар од 72 часа и потврда за целосна вакцинација со некоја од следниве вакцини: Pfizer-BioNtec, Moderna, AstraZeneca или Johnson & Johnson.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на состанокот, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака (subject) “Let’s play all together” најдоцна до 13-ти октомври. Апликациите кои не се во сочувани во оргиналната форма (word – .doc) нема да бидат прифатени.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

The second meeting for the project “Let’s play all together” will take place in Rome from 19th (arrival day) to 21th (departure day) October 2021. The appointment is on 20th  October at 10h,

Meeting venue:
Via orazio da pennabilli 5