ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА СОСТАНОК ВО ИТАЛИЈА

Асоцијација за напредок, едукација и лобирање НЕЛ – Скопје објавува повик за  2 учесника за состанок на тема “Rhythm 4 You(th)”.

Состанокот ќе се одржи во Рим, Италија на 24 и 25 ноември 2022 година во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Учесниците сами го организираат патот, храната и сместувањето и за истото буџетот изнесува 575 евра по учесник. Парите на учесниците ќе им бидат рефундирани по завршувањето на состанокот и приложување на целосната документација на сметка.

Услов за учество е пријавените да имаат над 18 години, да се мотивирани и подготвени да учествуваат на состанокот и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на работилницата, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака (subject) “Rhythm 4 You(th)” најдоцна до 26-ти октомври. Апликациите кои не се во сочувани во оргиналната форма (word – .doc) нема да бидат прифатени.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

About the project

This activity is the awareness stage, where participants will gain knowledge about dyslexia and the benefits of dance in terms of inclusion and learning.

The results of this activity will be:

  • realisation of educational video-choreographies by the animators receiving training
  • creation of an online community, through which to involve socio-educational dance animators from all over Europe

Participant’s profile

  • socio-educational animators