Повик за учесници за младинска размена во Италија

Асоцијацијата за напредок, едукација и лобирање (НЕЛ) од Скопје објавува отворен повик за 7 учесници од Македонија, на возраст од 18 до 25 години, за младинска размена, која ќе се одржи во Басано дел Грапа (Виченца), Италија од 14-ти до 23-ти март 2015.

Размената на тема „Light up your past, brighten your future!“, на која ќе учествуваат 42 млади од Македонија, Романија, Албанија, Турција, Шпанија и Италија се организира во рамките на програмата „Еразмус+“ на Европската Комисија.

Храната и сместувањето се целосно покриени од страна на организаторите, како и патните трошоци дo 170 евра. Учесниците мора да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за младинската размена, а доколку сте заинтересирани да учествувате на проектот, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака „Младинска размена во Италија“, најдоцна до 17-ти февруари 2015.

 АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

ПРОГРАМА СО АКТИВНОСТИ

General description:

We want to propose a youth exchange in Bassano del Grappa, a place where traditional jobs and crafts are still alive. We believe that traditions and jobs from the past could offer a solution to overcome the crisis. During the exchange, participants will live an intercultural experience aimed to discover arts and crafts from different countries, learn about ancient jobs, discover local traditions and give inspiration to overcome the job impasse through local tradition and individual talents.

Group size: 6 participants (18-25 years old) + 1 leader (18+)

Partner countries: Italy, Macedonia, Turkey, Romania, Albania, Spain.

Themes of the youth exchange: Young employability, arts and crafts, local traditions, intercultural learning

Venue:  Ostello “Don Cremona” (www.ostellobassanodelgrappa.it) in Bassano del Grappa (Vicenza), Italy

Objectives:

 • Provide participants with an intercultural learning experience;
 • Break stereotypes and prejudices about jobs in different countries;
 • Break gender stereotypes and prejudices in the job field;
 • Increase knowledge about jobs from different countries;
 • Inspire the participants to develop themselves through their job;
 • Learn from each other using different views of work;
 • Create awareness about environmental impact of the industry.
 • Having fun!

Group preparation and participant involvement: 

Prior to the project the national groups will have different preparation tasks:

 • Creating a presentation about the traditional works of their country.
 • Creating a small sketch about work gender prejudices
 • Presentation of local traditional jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *