ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ОБУКА ВО ИТАЛИЈА

Асоцијација за напредок, едукација и лобирање НЕЛ – Скопје објавува повик за  4 учесника од Северна Македонија за обука на тема “The Best of Youth”.

Обуката ќе се одржи во Рим, Италија на 20-26 септември 2022 година во рамките на програмата Еразмус+ на Европската Комисија.

Учесниците сами го организираат патот, храната и сместувањето и за истото буџетот изнесува 730 евра по учесник. Парите на учесниците ќе им бидат рефундирани по завршувањето на состанокот и приложување на целосната документација на сметка.

Услов за учество е пријавените да имаат над 18 години, да се мотивирани и подготвени да учествуваат на обуката и да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот.

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на обуката, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака (subject) “The Best of Youth” најдоцна до 15-ти јуни. Апликациите кои не се во сочувани во оргиналната форма (word – .doc) нема да бидат прифатени.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

About the project

Specific objective:
To give participants the opportunity to improve the quality of their action in the non-profit sectors.

Through non-formal learning methods (exercises, confrontation, simulations, debates, etc.), non-formal learning methods (exercises, confrontation, simulations, debates, etc.), participants will acquire skills and competences in: design, tendering, and project management in the non-profit sector.

The activities will focus on the following themes:
1. How to build a project: the fundamental elements for the creation of a project, from the idea to the partnership;
2. From idea to structure: fundamental elements for transforming an idea into a structured project;
3. How to implement a project: an in-depth look at the main European funding programmes in the non- profit sectors, comparing forms and application forms;
4. Partners: why to build a partnership, how to build your network;
5. Managing a project: basic tools for project coordination and management;