Повик за учесници за работилница во Скопје

Асоцијацијата за напредок, едукација и лобирање – НЕЛ од Скопје, објавува отворен повик за 19 учесника од Македонија за работилница на тема “Active Democratic Change in EU Society“.

Работилницата ќе се одржи во Скопје, Македонија на 6-ти, 7-ми и 8-ми април 2018, во рамките на програмата Европа за Граѓаните на Европската Комисија. На истата ке учествуваат и претставници од Естонија, Обединетото Кралство и Шпанија.

Материјалите и храната се целосно покриени од страна на организаторите. Услов за учество е пријавените да имаат над 15 години, да се способни да комуницираат на англиски јазик, бидејќи тој е работен јазик на проектот, да присуствуваат за време на целата работилница (6-ти април 10:00 до 8-ти април 18:30).

Во продолжение прочитајте повеќе детали за проектот, а доколку сте заинтересирани да учествувате на обуката, испратете пополнет апликационен формулар или прашање на contact@pel.mk со назнака „EU Society“ најдоцна до 25-ти март.

АПЛИКАЦИОНЕН ФОРМУЛАР

Project description:

General idea of project is empowering European civic participation.

We will encourage citizen understanding of EU policy as agenda 2020. We will understand EU skepticism, (causes and alternatives) and we will debate about future of Europe, creating proposals to enhance the civic participation, giving a voice to the citizens, fomenting the intercultural dialogue and cooperation of participants from different cultural backgrounds.

We will make a transfer of results to long term impact of the project on the national and European networks that we belong and to EU institutions promoting the dissemination of products (booklet/citizens video proposals) by the use of Web 2.0

Project has two branches.

1 Participation in DEMOCRACY

2 EU BENEFITS: EU values, services, programmes, Rights (population perception).

-General Objectives

1- Promote a change in society to be more active in Democracy.

2-Explore the meaning of EU skepticism, cause and effects.

-Specific Objectives

1-Show benefit of EU for a regular citizen (economic, services, education, welfare).

2-Research about the phenomenon of Euroscepticism and debate about origin, reasons, types, effect.

3-Find out ways about participate more in democracy in Europe (at local-EU level)

4-Foster intercultural dialogue how EU citizens from different countries understand and participate in democratic life.

5-Exchange of opinions about EU future from different groups (Eurosceptic, EU fans, remaining indifferent, under represented ones).

6-Make proposals at citizen level for more democratic Europe.